Измиване без прах … Тази фраза е по-добре да не се

...
Измиване без прах … Тази фраза е по-добре да не се
Коментари Харесай

Сол, захар и сода и ще забравите какво е петно или оцветяване по дрехите

Измиване без прах … Тази фраза е по-добре да не се споделя на глас. За мнозина това звучи като нещо изцяло невероятно. Петната и миризмите не могат да бъдат отстранени без елементарен или течен прахуляк, тези мега-ефективни измиващи топчета и препарат за изплакване. Или е допустимо? А вие по какъв начин мислите нашите баби се справяха без всичко това, по какъв начин праха нещата, по какъв начин се отърваваха от петната.

Нека да ви разкажем една загадка: те използваха прости спонтанни средства , измиваха петна, накисваха тъканта, след което изплакваха в специфични разтвори. Измиването без почистващ препарат беше обикновено, просто тъй като никой не беше чувал за подобен инструмент. И знаете ли,  беше доста дейно. Най-често се използваха сол, сода и захар. Между другото, последният инструмент от листата заслужава особено внимание.

 

Сол, захар, сода

Говори се, че тези три продукта могат съвсем изцяло да заменят праховете. Да стартираме със солта: белите кристали могат да заличат както петната, по този начин и да запазят цветя на дрехите . И яркостта е непокътната. Солта също е превъзходен омекотител, което прави нещата необикновено меки.

За измиване със сол сложете всичко в дълбока купа, изсипете гореща вода. След това просто го оставете за 10 минути. След като извадите и оставите нещата, разтворете сол в тази към този момент топла вода (2 с.

Л. На 1 литър). След като кристалите са изцяло разтворени, още веднъж прехвърлете облеклата в  разтвора и оставете за час и половина. Можете да изплакнете нещата в пералнята, като зададете стремежи режим.

Какво ще кажете за сода? В множеството случаи тя е идеална като почистващо средство за кухнята, само че се оказва, че може да се използва и за измиване . Просто смесете 2 с.л. вода и 1 с.л. газирана вода. Изчакайте прахът да се разтвори. Добавете 1 с.л. водороден пероксид. Смесете всичко и изсипете в бутилка със спрей.

Такъв разтвор може да се напръска върху леке ​, преди да бъде изпратена дрехата в пералнята. Но още по-изненадващо е фактът, че захарта може да се употребява в всекидневието.

 

Използване на захар по време на пране

Ако желаете да върнете снежно белият цвят на пердетата от тюл, просто ги накиснете в сапунена вода и изплакнете два пъти. След това разтворете захарта във вода в съответствие 1 с.л. в 1 литър и се оставете за половин час.

За да извършите тънкия памук по-силен, постоянно добавяйте  2-3 с. л. към водата за изплакване захар.

Всички знаят, че след потребление на нишесте, петна могат да останат върху тъканта, само че след захарната вода няма да има и помен за тях. И какъв брой постоянно употребявате такива продукти за домашно миене или се доверявате единствено на рекламирани помощници? Разкажете ни дали употребявате захар, сода и сол за решение на разнообразни ежедневни проблеми? И не забравяйте да споделите публикацията с приятелите си.

ZAJENATA

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР